Wie is Koestermelk?

 

Waar denk je aan bij het voeden van een pasgeboren baby? Dat is de vraag die ik mij stelde toen ik een naam voor mijn lactatiekundig werk wilde verzinnen. Het koesteren van je kindje tijdens het voeden is iets waar ik aan moest denken. ‘Koesteren’, best een oer-Hollands woord, wat volgens de Van Dale ook wel betekent ‘iets geliefds nauw aan het hart houden’ of ‘met liefde behandelen’. 

Koesteren; met liefde behandelen

In de vluchtige tijd en maatschappij waarin we leven lijkt de mogelijkheid om je kindje te kunnen koesteren beperkt te zijn. De voedingsmomenten aan de borst bieden een goede mogelijkheid om dit weer toe te passen. Hierdoor wordt het voeden van je kindje niet alleen een praktisch moment van eten geven, maar ook een moment of manier om je kindje te koesteren. Of dit nu direct aan de borst, met gekolfde moedermelk, donormelk of kunstvoeding is. Een voedmoment mag wat mij betreft meer een koestermoment worden!

Als je kindje net geboren is, kan het voeden aan de borst best uitdagend zijn. Het geven van borstvoeding is iets natuurlijks, maar niet altijd vanzelfsprekend. Vergelijk het maar eens met lopen. Voor het overgrote deel van onze bevolking geldt dat we geboren worden met de mogelijkheid om te kunnen lopen. Een geschapen basisvaardigheid die we moeten leren. En in dit geval letterlijk met vallen en opstaan of een toereikende hand van een ander. Ik denk dat het leren borstvoeding geven, of voor je kindje het leren drinken aan de borst, daarmee vergeleken zou kunnen worden.

Een aangeboren eigenschap, maar ook een vaardigheid om te leren

Ik sta je graag bij in de ontdekkingstocht en verfijning van deze vaardigheid. Het is mijn verlangen mijn zorgverlening gevoed te laten zijn met liefde. Net als die kostbare voeding en het voedingsmoment van jou en je kindje!

koestermelk vasthouden

Gevoed met liefde,
zowel mijn zorgverlening
als
jullie voedingsmoment

Wie is Conny?

Conny Livestro

Gevoed met liefde

Hoi!

Ik ben Conny Livestro en ik ben de lactatiekundige achter Koestermelk. Ik ben getrouwd met Alexander en samen wonen wij in een leuk appartementje in het centrum van Rhenen. Sinds 2014 ben ik als verloskundige aan het werk gegaan in de geboortezorg. Ik heb veel verschillende regio’s en praktijken gezien en mag inmiddels verschillende titels dragen: verloskundige, echoscopiste, kraamverzorgster en sinds 2021 ook lactatiekundige NLG. Met name tijdens mijn werk als verloskundige liep ik te vaak tegen grenzen aan wat betreft mijn mogelijkheden om borstvoedende moeders verder te helpen in het voeden van hun kindje. Geregeld werd er een lactatiekundige ingeschakeld. 2020 was dan ook het jaar dat ik startte met de opleiding tot lactatiekundige in Genk (BE). Allereerst met als doel om mijn kennis als verloskundige uit te breiden en meer te kunnen betekenen voor de kraamvrouwen die ik tegen kwam in mijn werkveld. Naarmate de opleiding vorderde kreeg ik steeds meer vragen van cliënten en collega verloskundigen of ik ook beschikbaar wilde zijn voor lactatiekundige consulten. Niet gedacht dat dit op deze korte termijn vorm zou krijgen, maar in korte tijd ontstond daar ‘Koestermelk’. Om de kwaliteit van mijn lactatiekundige dienstverlening te borgen deed ik in september 2021 ook examen voor de Nederlands erkende titel als lactatiekundige: lactatiekundige NLG. Daarnaast ben ik lid geworden van de lactatiekundige beroepsvereniging VSBB.

Het is mijn verlangen om met Koestermelk moeders op een laagdrempelige manier bij te staan in het opstarten of doorstarten van de borstvoedingsperiode. 

Ik zet me graag voor je in om je op een liefdevolle, geduldige manier met voldoende kennis en expertise aan je zijde te staan en mee te denken in het proces van jullie borstvoedingsperiode.

Bedrijfsnaam: Koestermelk
Aanspreekpunt: Conny Livestro
KVK-nummer: 6107366
BTW-nummer: NL002261998B63
AGB-code praktijk: 08051395
AGB-code lactatiekundige Conny Livestro: 90112065
VSBB lidmaatschapsnummer: 2083
BIG-nummer: 19918608403
IBAN-Nummer: NL13 KNAB 0259 1741 65